BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ХГ “Жорж Папазов” представя актуалните си изложби на Фейсбук страницата си

С поредица от видеоклипове Художествена галерия “Жорж Папазов”-Ямбол представя на своята Фейсбук страница изложбите си, които са актуални в момента. В залата на галерията, показвайки ни в две части експозицията “Маскарад”, ни развежда изкуствоведът Стойка Цингова. Тя припомня, че за трета поредна година в тази съпътстваща “Кукерландия” изложба, се представят художници от Ямбол, които работят по темата. Предните години изложбата се казваше „Кукерска магия“, а сега – „Маскарад“. В ролята на виртуален гид изкуствоведът представя една по една творбите и техните автори.

По същия начин е представена фотографската изложба на Милан Христев “Очите на улицата”- в 2 части,  и селектираните фотоси от международния фотоконкурс “Кукерландия 2020” – и двете експозиции са част от инициативите, свързани с Международния фестивал “Кукерландия 2020”. Представена е творческата биография на Милан Христев, особеностите на неговото творчество, предоставена е и много информация за фотоконкурса.

Извънредните обстоятелства във връзка с коронавируса станаха причина да бъдат отложени две планувани изложби в галерията. В края на март и началото на април проф. Пламен Легкоступ и Валентин Дончевски трябваше да бъдат представени със свои самостоятелни изложби. Надеждите от галерията са, че планираните събития ще се състоят в по-късно време, когато всичко отмине.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!