BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Търсят 216 войници във формирования на Военновъздушните сили, има места и за Авиобаза Безмер

Ямбол, 20.09.2020 г.

Със заповед на министъра на отбраната са обявени 216 войнишки длъжности във Военновъздушните сили (ВВС) за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина. Кандидатите трябва да отговарят на изискванията на чл. 141, ал. 1 или ал. 6 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. Те трябва да подадат писмено заявление за участие в конкурса чрез структурите на Централното военно окръжие до 30 октомври 2020 г.

Конкурсът ще се проведе във военните формирования на ВВС в периода 11 – 29 януари 2021 г. и включва изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидатите.

Във военните формирования на ВВС в Граф Игнатиево, Крумово, Пловдив и Батак са обявени 34 длъжности за войници. Сто тридесет и четири са обявените войнишки длъжности във военните формирования на ВВС в Божурище,  София,  Медковец, Банкя, Костинброд и Долна Митрополия. Във  военните  формирования на ВВС в Безмер,  Щръклево,  Балчик, Черноморец, Стара Загора, Шабла и Кичево са обявени 48 длъжности. Те са за авиомеханици, метеонаблюдатели, електромеханици, планшетисти, радиомеханици, радиотелеграфисти, шофьори, помощник-готвачи, охранители и др.

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, необходимите документи, критериите и редът за формиране на състезателния бал са посочени в обявата, публикувана на 17 септември 2020 г. в рубриките „Документи“ – „Обяви“ в интернет страницата на Министерството на отбраната (www.mod.bg)

Освен на посочените в обявата телефони, кандидатите за участие в конкурса могат да получат допълнителна информация и на телефона на националната кампания „Бъди войник“: 0700 20 407.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!