BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три години затвор за измама на мним ясновидец

Я

мбол, 6.08.2020 г.

За три години отива в затвора за измама мъж, представял се за ясновидец. От прокуратурата съобщават, че съдът е наложил ефективно наказание от три години „лишаване от свобода“ спрямо Златко Д. Той е признат за виновен за това, че с цел да набави за себе си имотна облага въвел и поддържал в заблуждение 13 лица от различни населени места от областите Стара Загора, Русе и Ямбол, с което им причинил вреда в размер на над 27 500 лева.

По време на разследването е установено, че Златко Д. се е представял за „ясновидец, лечител, знахар, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог“. Възбуждал заблуда у възрастни хора, чрез обяви във вестниците „Ретро“, „Здраве за всички“ и „Пенсионери“. Обявите били публикувани периодично за времето 2016 – 2018 г. В тях Златко Д. посочвал, че срещу заплащане на пари и даване на различни вещи ще излекува тях или техни близки, ще развали направени им магии, ще реши техни семейни проблеми и проблеми с наематели, ще оправи влошени взаимоотношения с техните деца. Посочвал и телефонни номера за връзка с него. На обявите се отзовавали пострадалите лица, които споделяли проблемите си, с цел Златко Д. да им помогне. За „услугите“ си подсъдимият получавал пари и ценности (най-често златни накити), като общата стойност на нанесената щета за всички пострадали възлиза на 27 573 лева. Ефект от действията на Златко Д. нямало, което накрало пострадалите и техни близки да сигнализират в полицията за извършените престъпни деяния.

Осъдителната присъда на Районен съд – Ямбол е окончателна. Тя е потвърдена и от Окръжния съд в града. Присъдата ще бъде търпяна в затвор при първоначален „общ“ режим.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!