BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С богата програма Езикова гимназия “Васил Карагьозов” отбелязва 70 години

С богата програма Езикова гимназия “Васил Карагьозов”-Ямбол отбелязва своя празник, който минава под наслова “70 години гимназия “Васил Карагьозов. 130 години в авангарда на ямболското образование”.

Първото събитие е още утре, 16 ноември, когато в училището ще се проведе състезанието “Аз зная английски език”.

На 21 ноември гимназията ще се включи в представянето на романа “Няма време” на Николай Табаков в Регионалната библиотека, част от поредицата “Време за четене”.

В същия ден, но час по-късно, в зала “Съвременност” на Безистена е предвидено литературното четене и награждаването на победителите от Третия национален литературен конкурс за учители. То се провежда под патронажа на кмета на Ямбол и в партньорство с издателство “КЛЕТ”.

Юбилейният празничен концерт ще е на 25 ноември от 11 часа в Голямата зала на община Ямбол. В същия ден ще има среща на поколенията учители в ресторант “Кабиле”.

Награждаването на учениците, победители в празничните юбилейни инициативи на гимназията: конкурси за презентация и литературно творчество, състезание „Аз зная чужди езици”, ще се състои на 28 ноември от 15.30 часа в Художествена галерия “Жорж Папазов”-Ямбол.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!