BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Среща с младежи по проект за изграждане скейт парк в Ямбол

Ямбол, 23.09.2020

В зала 203 на община Ямбол се проведе среща на кмета на Община Ямбол Валентин Ревански, заместник-кмета Енчо Керязов и главният архитект на Община Ямбол Орлин Манолов с младежи, които се занимават с екстремни спортове и карат скейтборд и байк. Поводът за срещата беше намерението на ръководството на Общината да създаде скейт парк.

„Имаме огромно желание да изградим такова съоръжение – скейт парк, подобно на това в град Бургас. Затова сме ви извикали – вие да кажете вашето мнение къде и как да бъде изградено, с вас да обсъдим най-добрия вариант, за да бъде функционално и да можете да го използвате. Знаем много добре, че скейтбордингът е олимпийски спорт. Надяваме се и нашият град да го развива и искаме да имаме клуб.“, подчерта Енчо Керязов.

Кметът Валентин Ревански също се обърна към младежите: „Нужна ни е помощта ви за тази скейтплощадка – какви уреди да има и как да изглежда. Можете да ни дадете съвети. Всеки ще сподели какво е виждал в други градове или в чужбина. Искаме тази площадка да се използва от възможно най-голям брой хора, които карат скейтборд, BMX или тротинетки. Естествено, че ще се опитаме да я направим по-голяма, за да може да бъде едновременно натоварвана с повече хора. За нас това е кауза, има хора, които са помогнали със средства. Ако имате познати, които искат да помогнат за града и младите хора, можете да го насочите към нас. Нашата цел е да запазим максимален брой младежи в Ямбол, които да се развиват тук.“

Главният архитект изтъкна, че е необходим проект за скейтпарка, чиято реализация би отнела около година с всички процедури.  Той сподели, че според ръководството на Община Ямбол най-подходящото място за скейт парк е детския кът в градския парк, където вече има малка скейт площадка. Манолов предложи тя да се разраства на югозапад към ресторант „Златен рог“, където има свободно пространство, което може да бъде използвано. Съществуващата площадка ще остане за малки деца, а новото разширение ще бъде използвано младежите със скейтборд, лонгборд, байкове, тротинетки, ролери, кънки.

Момчетата се съгласиха с предложението. Срещата приключи с уговорката за второ събиране в средата на октомври, на което трябва да бъдат обсъдени конкретни предложения за изграждането на скейт парка и с какви уреди да бъде оборудван.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!