BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Социалното министерство опровергава слуховете за отнемане на деца

    Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане категорично опровергават разпространената дезинформация сред семейства в Сливен, Ямбол, Карнобат, че „децата им ще бъдат отнети“. Бихме искали да успокоим всички родители, че дирекциите „Социално подпомагане“ и отделите „Закрила на детето“ не планират такива действия. Призоваваме всички семейства да не се поддават на провокации, които целят всяване на страх и паника.

    Припомняме, че предприемането на временна мярка за закрила „настаняване на дете извън семейството“ се налага единствено с решение на съда, при това само при изчрични основания, определени в Закона за закрила на детето. В законодателството, което ще влезе в сила от 1 януари 2020 г. не се предвижда промяна на този принцип.
Призоваваме при съмнения и притеснения родителите да се обръщат за информация и съдействие към институциите – местните дирекции „Социално подпомагане“ и отделите „Закрила на детето“, училищата, регионалните управления на образованието и структурите на МВР.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!