BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Силно волейболно присъствие в честването на 120 г. организирано физкултурно движение в Ямбол

В честванията, посветени на 120 г. организирано физкултурно движение в Ямбол, волейболното присъствие беше най-ярко изразено. Българската федерация по волейбол беше представена не само от нейния председател – Любо Ганев, но и от родения в Ямбол вицепрезидент на федерацията народния представител Петър Кънев.

На откриването на музейната експозиция „Спортната слава на Ямбол“ присъстваха и изявеният волейболен треньор, също родом от Ямбол, Богдан Кючуков, който успя с националния отбор да завоюва бронзови медали на Световно първенство във Франция през 1986 г. Гост беше и волейболният деятел Валентин Заяков, съветник на председателя на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

Настоящето на волейбола в Ямбол беше представено от момичетата от Спортен клуб по волейбол „Тунджа“ заедно с техния треньор Илия Жеков. Присъстваха и волейболни деятели от Ямбол.

Самият Петър Кънев като ученик е тренирал волейбол в периода 1868-1972 г. и с отбора си е носител на сребърен и бронзов медал за Ямбол от републиканско първенство при юноши младша и юноши старша възраст. Изявеният треньор Богдан Кючуков го е привлякъл в спортна рота по време на военната му служба и е играл във Втора А група в отбора на „Локомотив“, а като студент е играл 3 години в „Спартак“ – Москва.

И сега той продължава да помага на волейбола в Ямбол, от години е спонсор на Спортния клуб по волейбол „Тунджа“.

От ляво на дясно – Динко Динев, Боян Боев, Богдан Кючуков,Петър Кънев, Любо Ганев, Йовчо Йовчев, Йордан Маринов , Илия Жеков

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!