BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Силна заявка за победа на БСП с листата за народни представители в област Ямбол

Ямбол, 10.02.2021 г.

Силна заявка за победа с млада и професионално балансирана листа дава БСП с издигнатите кандидати за народни представители в област Ямбол. Левицата отново си поставя за цел да постигне първи резултати в страната, както на предходните парламентарни, президентски и европейски избори.

Областният съвет на БСП подреди листата на кандидатите за народни представители и определи местата на номинираните от общинските организации след водача Кристиан Вигенин.

Лекарят от Спешно отделение в ямболската болница Райно Георгиев, който води битката с Ковид 19 през цялата пандемия на първа линия, беше одобрен да бъде втори в листата. Той е на 35 г., с 10 години стаж в спешната медицина. Областен председател е на Младежкото обединение на БСП, в момента е и общински съветник в града.

Представителят на гражданската квота – 45-годишният Георги Чалъков, е предложен за третото място. Той е земеделски производител с икономическо образование и опит в местното самоуправление като зам.-кмет в община „Тунджа“ в предишния мандат.

Четвърта в листата е Нина Терзиева, отново представител на гражданската квота. Тя е магистър по икономика и по публична администрация, девет години е зам.-кмет на община Болярово и с богат опит в разработването на европейски проекти.

Следващият в листата е Стоян Овчаров от Елхово, на 62 г. енергетик, работи в Мини „Марица изток“. Той е и е общински съветник в Елхово. На него Областният съвет отреди пета позиция.

Най-младият кандидат – 30-годишният учител Койчо Койчев в СУ „Пейо Яворов“ – Стралджа, е шести в листата. Той е и общински съветник в родния си град.

Листата се допълва от две дами от Ямбол, доказани професионалисти в своята сфера и изявени общественици. Капка Йоргова има две висши образования – социални дейности и право, тя е дългогодишен специалист и началник сектор в НОИ – Ямбол, няколко мандата е общински съветник в Ямбол.

Музикалният педагог и културен деец в областта на класическото пеене Божидара Божилова е осма. Тя е зам.-председател на БСП – град Ямбол и ръководи ямболския офис на Делегацията на социалистите и демократите в Европейския парламент.

Листата е една от най-младите, предлагана досега от БСП в област Ямбол. Средната възраст е 45 г. Тя напълно отговаря на  критериите, заложени от Националния съвет на БСП – 40 % от кандидатите да бъдат жени, 25 % да са младежи до 35 г. Шест от кандидатите са нови лица.

Националният съвет на БСП отново избра за водач в Ямбол зам.-председателят на БСП по международна дейност, външна политика и европейски въпроси Кристиан Вигенин, който в момента е и зам.-председател на 44-то Народно събрание. По образование той е магистър по „Международни отношения“ и „Макроикономика“, бил е евродепутат и министър на външните работи. Предстои най-висшият партиен форум на левицата да утвърди целия състав на листата.

С подбора на кандидати за народни представители от област Ямбол БСП дава заявка, че подготвени млади и опитни специалисти могат да участват в промяната на страната, от която България толкова се нуждае.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!