BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Семейни огнища са новите случаи на коронавирус в Ямболска област

Ямбол, 16.10.2020 г.

Три семейни огнища са новите случаи на коронавирус в Ямболска област. Семейство от Ямбол – мъж на 53 г. и жена на 52 г., които работят в ТЕЦ „Марица изток“ 2, са с положителни проби, след като били в болнични и от работа им поискали да си направят PSR-тест, за да се върнат на работното място.

Второ семейство от Ямбол – мъж на 75 г. и жена на 70 г., са хоспитализирани със симптоми и са дали положителни проби след изследване.

Третото семейно огнище са контактни на 63-годишен мъж, който беше положителен предния ден. След изследване се оказва, че са заразени съпругата му, дъщеря му и внучката му – ученичка в 3 клас. Заради нея ще бъде наложена карантина на класа й. По този начин паралелките под карантина в Ямболска област вече стават 5.

Последната осма положителна проба в Ямболска област е на мъж на 26 г., учител в община „Тунджа“, в момента здравните инспектори установяват дали е имал защитени контакти с учениците.

Общо 560 са диагностицирани с коронавирус в Ямболска област, активните случаи са 122. От тях 17 са хоспитализирани – 9 в ямболската болница и 8 в лечебни заведения в други градове, 105 са оставени на домашно лечение. Излекуваните от заразата са 409, броят на починалите остава 30. Под карантина са 269 души от областта.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!