BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сградата на Безистена ще бъде осветена в розово

    През световния месец за борба с рака на гърдата, на 8 октомври, сградата не ямболския Безистен ще бъде оцветена в розова светлина. По този начин Ямбол ще участва в националната благотворителна кампания за борба с рака на гърдата „Национален розов ден“ от проекта Pink Light.

    Кампанията е част от мисията на Avon срещу рака на гърдата, която е най-мащабната благотворителна инициатива в България, с утвърдено име и последователни усилия в подкрепа на жените в борбата с рака на гърдата. Кампанията има за цел още веднъж да напомни за огромната важност от ранна превенция и редовни профилактични прегледи за жените, като по този начин цели да достигне най-много българки в цялата страна.

    Заедно с красиви и известни сгради в София, Пловдив, Русе, Шумен, Ловеч и други градове в страната, на 8 октомври, вторник, в 20 часа, ще светне в розов цвят и уникалната сграда на Безистена, символ на града, като израз на подкрепата на община Ямбол в Националния розов ден.

    Община Ямбол не за първи път се включва подобни благородни благотворителни инициативи. На 17 ноември 2015 Безистенът бе осветен във виолетова светлина, с което Ямбол заяви съпричастност към кампанията на Фондация „Нашите недоносени деца“ срещу преждевременното раждане и в подкрепа на засегнатите семейства.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!