BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Световен ден на първата помощ

1

Демонстрация на техники по оказване на първа помощ при инциденти с деца от Целодневна детска градина „Звездица“ в село Скалица, община Тунджа  – това бе част от инициативите, организирани от Ямболската червенокръстка организация по повод отбелязването на Световния ден на първата помощ – 14 септември, който преминава под мотото „Първа помощ за всеки“  и месеца на пътната безопасност.

Отбелязването на  Световния ден на първа помощ е възможност да се подчертае значението на първата помощ,  като хуманен акт и ключов компонент на един по-широк подход към устойчивостта. Това е повод да се достигне до по-широка публика и да се опитаме да променим начина, по 2който света мисли за оказването на първа помощ.

Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец идентифицира децата, като доставчици на първа помощ и признава, че те съставляват голяма част от населението, която получава първа помощ в спешни случаи. Децата са значителна част от обществото, която има способността да участва  в спасяването на живота на своите връстници и членове на семейството според собствените си възможности.

По време на демонстрацията, под формата на игра деца на възраст 4-6 години бяха запознати със  значението на първата помощ за предпазване от травматизъм и спасяване на човешки живот; с материалите, които се използват за да помагат на своите връстници; как да 3измерят пулс и да проверят дишането на пострадал в безсъзнание.

Разделени по двойки, децата влизаха ролите на „пострадал” и „помагащ” и оттренираха научените нови знания в областта на първата помощ, използвайки умело предоставените за тази цел материали.

Срещите с деца от детски градини в община Тунджа, обученията и демонстрациите на мерки по оказване на първа помощ с тяхно участие са традиционни за Ямболската червенокръстка организация и се провеждат за четвърта поредна година.

Изразяваме искрената си благодарност към г-жа Стела Николова – директор на ЦДГ „Звездица“ в с. Скалица за оказаното съдействие и на учителите за подкрепата по време на активната работа с децата.

4 5

ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!