BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Работна среща с представители на частни охранителни фирми проведе ръководството на ОДМВР – Ямбол

1809_3

На срещата в ОДМВР – Ямбол присъстваха зам.-директорът – комисар Евгени Христов,  комисар Георги Кючуков – началник отдел „Охранителна полиция“, началници на сектори и групи в областната дирекция и и представители на частните охранителни фирми, осъществяващи дейност в обекти със стратегическо значение и на обществени сгради и места на територията на региона.

Комисар Христов поздрави участниците и изказа своята удовлетвореност от доброто сътрудничество между полицейските структури и охранителите от частния сектор в областта. Той подчерта, че комуникацията и взаимодействието между структурните звена на ОДМВР и частните охранителни фирми е от изключителна важност и значение за ефективността на съвместната им работа за повишаване сигурността на гражданите.

1809_5Представителите на частните охранителни фирми,  бяха запознати със състоянието и динамиката на оперативната обстановка по линия на охранителната дейност на територията на областта. Обсъдени бяха и проблеми, възникнали в процеса на работата и бяха представени насоки за тяхното разрешаване.  Разгледана беше възможността за изпълнение на съвместни действия,  за обезпечаване на обществения ред и недопускане извършването на престъпления преди, по време и след празничните мероприятия по повод на Националния празник 22 септември – Ден на независимостта на България. Акцентирано беше върху повишаване на вниманието и подобряване на пропускателния режими  в охраняваните обекти намиращи се в райони, където се очаква да има струпване на хора.

Набелязвани бяха конкретни форми за сътрудничество и взаимодействие между полицейските управления в областта и фирмите, извършващи частна охранителна дейност, насочени към подобряване опазването на обществения ред и противодействието на престъпността на територията на областта и във връзка с предстоящите избори за общински  съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.

Участниците в срещата изтъкнаха, че именно добрата комуникацията, обмена на информация и навременното взаимодействие при възникване на различни ситуации и инциденти са решаващи в  съвместната работа.

 

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!