BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пътни полицаи ще контролират и подпомагат движението в региона през почивните дни

KAT

Във връзка с честването на 22 септември – Ден на независимостта на България и свързаните с него почивни дни от ръководството на ОДМВР – Ямбол са предприети допълнителни мерки, с цел осигуряване на добър обществен ред и спокойствие за жителите и гостите на областта, както и безопасно движение по пътищата.

Създадена е организация за полицейска охрана празничните мероприятия, планирани да се  проведат на територията на областта.

Предвид очакваният по-интензивен трафик, свързан с трите почивни дни е направена допълнителна разстановка и дежурните екипи на „Пътна полиция“ ще контролират и подпомагат движението в натоварените пътни участъци по пътната мрежа в областта.

През почивните дни ще се проведе специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност“ с акцент върху недопускане управлението на МПС от неправоспособни водачи и/или от водачи употребили алкохол, наркотични вещества или техните аналози.  При осъществяването на контрол по пътищата ще бъдат използвани всички налични технически средства за контрол на скоростните режими.

От сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Ямбол призовават всички участници в движението да спазват правилата за движение, да бъдат отговорни и толерантни на пътя: „Заедно да осигурим безопасността на пътя.“

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!