BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първо тържествено заседание на новия Общински съвет- Болярово

В емоционална, тържествена атмосфера протече първото за мандата заседание на новоизбрания Общински съвет – Болярово. Заседанието се свиква от областния управител със заповед № РД-01-00133/01.11.2019 г. на основание чл. 23, ал. 1 от Закона за местно самоуправление и местна администрация и чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията. То се състоя в ранния следобед на 5 ноември 2019 г., в обширната зрителна зала на НЧ „Възраждане – 1912 г.“, изпълнена от многолюдна публика (представители на различните институции, общественици, граждани, жители от други населени места на община Болярово.

Съгласно традицията заседанието се ръководеше от най-възрастния съветник в групата – Янко Анев. Новият общински съвет е в състав: 9 представители от листата на „БСП за България“, а именно: Красимир Григоров, Златина Петкова, Атанас Дженков, Мария Тодорова, Йордан Трифонов, Веселина Ганева, Стоянка Гръкова, д-р Янка Николова (коалиционен партньор), Янко Анев (гражданска квота) и двама съветници, издигнати от ПП ГЕРБ: Петър Христов и Димитър Димитров.

Полагането на тържествената клетва в присъствието на областния управител Димитър Иванов от всички тях беше несъмнено вълнуващ момент, но и морално ангажиран – за просперитета на общината, в името на хората и по-доброто им бъдеще. Официалната церемония започна с връчването на удостоверенията от председателя на Общинската избирателна комисия госпожа Таня Стоева – за общинския кмет Христо Христов, кметовете на селата Мамарчево (Марчо Добрев) и Стефан Караджово (Димитър Димитров) и новоизбраните общински съветници. Временно изпълняващата длъжността кмет на община Болярово Мария Маринова връчи тържествено огърлицата на господин Христо Христов –символ на кметската власт. След което последва обръщение от него към всички присъстващи. Състоя се и избор на председател на Общинския съвет, като с тайно гласуване бе преизбран дългогодишният досегашен председател Атанас Дженков, който продължи ръководенето на заседанието. Атанас Дженков предложи да бъде гласувана петчленна комисия с председател Красимир Григоров, която да изготви правилника на новия Общински съвет.

След като официално встъпи в длъжност, кметът на община Болярово за седми мандат Христо Христов бе посрещнат тържествено от колегите си от общинската администрация – с питка, а главният счетоводител госпожа Станчева му плисна менче с вода – така, по вода да му върви и този мандат. Заместник-кметът Нина Терзиева, избрана за общински съветник с мнозинство, но отказала се от тази чест преди дни, го посрещна, честитейки му внушителната победа. Тя подчерта, че този резултат е оценка на полаганите досега усилия, но и е пълна с очакване за справедливост, грижа и защита на хората. Пожела му в началото на седмия, надява се най-успешен негов мандат – здраве, сила, смелост и сърце, за да стане Болярово общината, която хората поискаха и заради което му дадоха доверието си и властта да я управлява.

Господин Христов благодари отново на всички и сподели с колегите си, че ги очаква много работа, защото поетите обещания трябва да се изпълнят. Това ще се коментира още днес, на среща с цялата общинска администрация, допълни той. Предстоят някои промени, сподели още общинският кмет, но те ще са единствено с цел да стане администрацията по-модерна и работеща.

След това проведе първата си работна – с областния управител Димитър Иванов и председателя на ОИК Таня Стоева, на които благодари за неуморния им труд по време на кампанията и за нормалното протичане на изборите, за което имат заслуга и двете институции.

Бинка Величкова

 

 

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!