BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първият учебен ден в община Болярово – трепетен, вълнуващ и незабравим

IMG_3778

Ето, че отново е първият учебен ден! Вълнуващ миг, в който децата, след дългите летни игри, прекрачват отново прага на родното училище. А за част от тях –първокласниците, е за първи път! Празник е и в детската градина – някои от децата вече преминават в подготвителната групичка, други – от най-малките, постъпват също за първи път! Всички те са посрещнати от своите грижовни учителки, а тържеството им е уважено от скъпи гости, родители и близки.

Несъмнено най-големи са трепетът и вълнението именно за първокласниците –  в СУ „Доктор Петър Берон“ – град Болярово и в ОУ „Стефан Караджа“ за община Болярово. Те плахо тръгнаха по пътя на знанието, водени за ръка от своята първа учителка – госпожа Мария Тодорова за боляровските деца и госпожа Красимира Николова – за караджовските. Две млади, но въпреки това опитни и грижовни, усмихнати и любими учителки на много випуски.

IMG_3742Гости на училищното тържество в Болярово бяха общинският кмет Христо Христов, председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков, секретарят на общината Мария Чанева, главният експерт „Хуманитарни дейности“ Кольо Пехливанов, общинските съветници Янко Анев, Златина Петкова и Бинка Величкова.

С приветствие към ученици,учители, родители и гости се обърна директорът на боляровското училище Васил Гаджуров. Той пожела успешна учебна година на всички ученици и на своите колеги.

Приветства всички, събрани в училищния двор, и кметът на общината Христо Христов. Обърна се към първокласниците, останалите ученици, родителите, учителите и гостите с поздрав и уверение, че общинската власт ще продължи да съдейства с каквото е необходимо за протичане на нормален учебен процес във всички учебни заведения на територията на общината ни.

А самите първокласници се справиха отлично със своето първо научено стихотворение, поздравявайки всички, дошли да ги изпратят в този трепетен за тях ден. Батковците и каките от втори, четвърти и пети клас също участваха с тях в празничната програма, а след това петокласниците уверено ги въведоха за първи път в училище, след като директорът удари първия училищен звънец за тях и им плисна вода – за да им върви така учебната година.

IMG_3786Госпожа Тодорова посрещна всяко от децата с питка и мед. А заедно с тях и родителите, за първи път в класната стая влязоха и гостите. Кметът на общината господин Христов подари на всеки първокласник книжка с български народни приказки, пожелавайки им още през тази година те да могат сами да я прочетат. Каза им с усмивка, че не е страшно да си в първи клас. А родителите им увери,че оставят децата си в ръцете на една взискателна, но и много мила и добра, учителка, която ще бъде като тяхна втора майка през следващите четири години.

IMG_3704В ОУ „Стефан Караджа“ – село Стефан Караджово, също имаха прекрасен празник с програма, подготвена от учениците и техните грижовни учителки. Гости при тях бяха общинският кмет Христо Христов, кметът на селото Димитър Димитров, Кольо Пехливанов (главен експерт „Хуманитарни дейности“ в община Болярово) и общинските съветници Златина Николова – Петкова (родом от селото) и Янко Анев.

Господин Христов се обърна към ученици, учители и родители, пожелавайки им успешна учебна година, усърдие, търпение, много незабравими дни и емоции.

Към първокласниците, гостите и колегите си се обърна с поздрав и младата директорка на училището Дора Карагьозова. Тя им пожела също успешна нова учебна година и ги увери в подкрепата си във всяко начинание.

След това Красимира Николова и останалите й колежки въведоха своите малки възпитаници в любимото родно училище.  А господин Христов им дари техните първи книжки, подарък от общинското ръководство, с пожелание да се учат прилежно и след празника на буквите вече да могат сами да прочетат българските народни приказки.

IMG_3861Първият учебен ден бе особено вълнуващ за децата от ДГ „Здравец“ – град Болярово и филиалите в Стефан Караджово, Воден и Шарково. Всички деца бяха в празнични костюмчета, специално ушити за всяко едно от тях по проект „Децата на Болярово – успешна интеграция в образователната система и подобряване на учебната среда в общината”, с ръководител Нина Терзиева.

Децата в Болярово бяха приветствани от директора Калина Гюрова и общинския кмет Христо Христов. Гости на празника им бяха също председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженков, секретарят на общината Мария Чанева и общинските съветници Златина Петкова и Янко Анев, Кольо Пехливанов (главен експерт „Хуманитарни дейности“ в община Болярово).

Двете групи в Болярово представиха чудесна програма със стихотворения, песни и танци. Отлично подготвени от своите любими учителки – Надя Ставрева и Николинка Минкова на група „Мики Маус“ и Стоянка Гръкова и Стоянка Гочева на група „Буратино“. С вълнение прекрачиха прага на детската градина отново децата – някои от тях вече пораснали и преминали в групата за предучилищна подготовка , а някои – най-малките – за първи път постъпвайки в детската градина.

Нека пожелаем успешна учебна година на всички ученици и учители, незабравими мигове и безброй положителни емоции! На добър час!

IMG_3702 IMG_3713 IMG_3714 IMG_3720 IMG_3721 IMG_3734 IMG_3762 IMG_3779 IMG_3780 IMG_3781 IMG_3785 IMG_3787 IMG_3788 IMG_3840 IMG_3860 IMG_3867 IMG_3868 IMG_3874 IMG_3875 IMG_3881 IMG_3890

Лора Величкова

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!