BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първа среща по проект „Компас“ в Тенево

Директорът на Обединено училище „Васил Левски”, с. Тенево, г-н Йордан Колев, стартира първата от поредицата срещи на представители на научната общност с родители на деца и ученици от ОбУ „Васил Левски” по проект „Компас – Интегрирани мерки за социално включване в община „Тунджа”.

Лектор на първата тематична среща беше Янка Тоцева – проф. д-р по Теория и управление на образованието и зам.-ректор на Европейския политехнически университет, в който съществуват специалности по приложна математика, строително инженерство, зелена енергетика. Проф. д-р Тоцева работи и в магистърската програма по Образователен мениджмънт на Югозападния университет.

Темата на днешната среща беше “Защо да уча? Образованието като ценност”. Тематичната среща е по Дейност 2 „Подобряване на образователната среда в детски градини и училища, в които се обучават интегрирано деца и ученици от етническите малцинства и търсещи или получили международна закрила чрез създаване на Мобилна академия „Мисия Образование”.

Проф. д-р Тоцева сподели с родителите въздействащи примери от активната си дейност с ромски младежи и девойки, продължили своето образование и успешно завършили журналистика, психология, право, стажантската програма в Президентството.

Използвайки интерактивни методи, проф. Тоцева създаде условия за оживена дискусия, в която намериха отражение въпросите за образованието като сигурен път за интеграция на ромската общност, следването на успешни житейски модели сред младежите роми, необходимостта от здравословен начин на живот и хранене, ключовата роля на семейството за мотивацията на децата за активно учене и образование през целия живот.

Гинка Димитрова

 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!