BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проф. Йовчо Йовчев: Спазването на стриктните мерки трябва да продължи

Ямбол,14.05.2020

Вчера в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ Ямбол се проведе работна среща на ръководството на областната болница и екип от Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ Стара Загора.

Директорът на университетската болница проф. Йовчо Йовчев, екип инфекционисти от Стара Загора и ямболските специалисти обсъдиха съвместно епидемичната обстановка в Ямбол, взетите и прилагани мерки и възможните стъпки за овладяване и действие при COVID 19.

На срещата присъстваха председателят на Областния медицински съвет Димитър Иванов, д-р Димитър Рунков, д-р Панайот Диманов, д-р Валентин Вълчев, д-р Митко Димитров, д-р Желязкова, д-р Лиляна Генчева, д-р Никол Ковачева. След задълбочен анализ на направеното, на постигнатото, както в областната болница, така и по отношение на огнището на коронавирус в Ямбол, проф. Йовчев изрази становището си, че затварянето на зоната с огнище на вирус е ефективна и спазването на стриктни мерки трябва да продължи, за да има трайно намаляване и спиране разпространението на заразата. Необходима е качествена дезинфекция и спазване на хигиена на местата с концентрация на вируса – дезинфекция на повърхности и ръце, на улиците и къщите, където е огнището. Препоръчано бе засилване активното лечение на живеещите в този квартал по медицинския алгоритъм прилаган в болничните заведения.

След среща по-късно и с личните лекари, с пациенти от зоната с огнище на вирус в Ямбол, беше постигнато съгласие да започне прилагане на предложения алгоритъм на пациенти, който са на домашно лечение.

Проф. Йовчев поздрави медиците от ямболската болница за начина, по който се справят в ситуацията и изрази своята готовност за професионална подкрепа винаги, когато имат нужда.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!