BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пропускателен режим за земеделските производители и животновъди

През изградените КПП в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването ще се пропускат земеделски производители и животновъди при определени условия.

До ниви, овощни градини, лозя, оранжерии и други земеделски земи, както и до животновъдни обекти, пчелини и водни обекти за отглеждане на аквакултури ще се осъществява достъп за извършване на необходимите мероприятия по сеитби, пръскане, почвообработване, грижи за животните, рибата и други.

За тази цел всички земеделски стопани и животновъди ще се пропускат през КПП по Заповед РД-01-143/20.03.20г. на министъра на здравеопазването  след легитимиране с един от следните документи:

  1. Удостоверение за регистрация по Наредба 3, като земеделски стопани, ако не е заверено за 2020 година важи заверката за 2019г.
  2. Служебна бележка, издадена от земеделски производител, удостоверяваща че преминаващото лице е негов служител
  3. Удостоверение за регистрация на животновъден обект / ферма, рибовъден обект или пчелин/

Ще се допуска преминаването на превозни средства, които превозват семена, посадъчен материал, торове, препарати, полева техника, фуражи и други, необходими за извършване на земеделските, животновъдните и рибовъдните дейности.

Земеделските стопани и животновъди ще бъдат допускани до областните центрове при  необходимост от подаване на документи в ОД „Земеделие”, ОС”Земеделие”, ОД на ДФ”Земеделие” и Областните дирекции по безопасност на храните, или при необходимост от посещение на агро-аптеки, магазини за резервни масти, техника и оборудване, както и други, необходими за осъществяване на земеделска дейност.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!