BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предимно контактни на вече заболели са новите седем случая на коронавирус в Ямболска област

Ямбол, 5.08.2020

Предимно контактни на вече заболели са новите седем случая на коронавирус в Ямболска област, съобщиха за „Делник“ от РЗИ – Ямбол.

Четиримата са от Стралджа и са контактни на двама мъже от същия град на 35 и на 45 г. Става въпрос за две жени на 32 и на 37 г., дете на 14 г. и мъж на 63 г.

От Стралджа е и петият случай на коронавирус в региона – той е на жена на 76 г., която е имала симптоматика от 2-3 седмици, но едва на 31 юли е потърсила личния си лекар. Тя е приета в болница в Сливен с пневмония.

С нея активните случаи на коронавирус в Стралджа от последните дни вече са 10, което се очертава като ново огнище в областта.

Шестият случай на коронавирус в региона е на мъж на 64 г. от с. Пчела. Той също е контактен, съпруг е на жена от Пчела, която вече е излекувана. Необичайното при него е, че имал симптоматика преди време, но е постъпил в Неврологично отделение на ямболската болница с отрицателен PSR-тест. При изследванията се устонавило, че има и пневмония. В болницата се усъмнили и му направили нов тест, който се оказал положителен и сега ще бъде преместен в Инфекциозно отделение.

Седмият случай е на мъж на 25 г., приятел на 24-годишната жена, която е с положителна проба от вчера.

От 265 случая на коронавирус в областта 12 са хоспитализирани – 8 в Ямбол, 2 в Стара Загора, 1 в Сливен и 1 в София. На домашно лечение са 39, излекувани от заразата са 194. Броят на починалите вече е 20, след като почина 92-годишната жена от Ямбол, която е настанена в Дом за стари хора. Тя първоначално беше настанена в Неврологично отделение с мозъчен инсулт, а след като стана ясно, че пробата й за коронавирус е положителна, беше преместена в Инфекциозно отделение. Жената е починала след изостряне на придружаващите заболявания от коронавирусната инфекция.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!