BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Практическо занятие по пожарна безопасност в ДГ „Здравец“

На 8 ноември 2019 г. от 10 часа в ДГ „Здравец” – гр. Болярово се проведе практическо занятие по пожарна безопасност на тема: „Евакуация на деца и личния състав при възникване на пожар”.

В същия час се проведе евакуация и по филиалите в селата Стефан Караджово , Шарково и Воден.

Децата бяха изведени на безопасно разстояние от сградата на детската градина. Евакуацията беше успешно завършена. А гост на практическото занятие в ДГ „Здравец” беше началникът на Участък „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Болярово Станислав Михов. Той запозна децата с някои практически основни правила, които трябва да се спазват задължително при възникване на ситуация на пожар.

Интересна беседа изнесе Стоянка Гочева на децата от ДГ „Здравец” –   Болярово. Под нейно ръководство, малчуганите разказаха с какви предмети не трябва да играят малките деца и при пожар на кой телефонен номер трябва да се обадят. Г-жа Гочева затвърди знанията на децата как да действат в задимена обстановка.
Обясни им, че трябва да поставят мокра кърпа на устата и носа и приведени трябва по най-бързия начин да се изведат децата на безопасно място.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!