BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Практиката Фалун Дафа ще бъде представена на фестивала „Здравей Здраве“ в Ямбол

Китйската духовна практика Фалун Дафа ще бъде представена на фестивала „Здравей, Здраве“  в Ямбол на 3 октомври от 13 до 15,30 часа в градския парк. Представянето вклрючва демонстрация на медативните упражнения, кратък разказ за философията, лотосова работилница, а желаещите могат да подпишат петиция за човешки права за спиране на преследването на последователите на практиката в Китай.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна китайска духовна практика на високо ниво за усъвършенстване на духа и тялото. Тя включва философия, основана на принципите истинност, доброта и търпение, и пет медитативни упражнения.

В превод от китайски език, Фалун Дафа означава Великият закон на колелото на Закона. “Фа” означава Закон, принципи, “Лун” колело, “Да” велик. Фалун Дафа е древното наименование на практиката, докато Фалун Гонг е съвременното ѝ име.

Философията на Фалун Дафа учи човек да е добър, състрадателен и толерантен в семейството, на работното място и в обществото. Упражненията спомагат за поддържане на добро здраве, тонус и освобождаване от стреса.

Целта на практикуването на Фалун Дафа е постигане на духовно съвършенство и просветление посредством едновременно усъвършенстване на съзнанието и тялото.

Практиката няма религиозен или политически характер, липсва организационна форма и йерархия. Практикуването на Фалун Дафа е напълно открито: упражненията се изпълняват в градски паркове. Цялата информация за практиката може да бъде намерена в интернет на адрес:

www.falundafa.org

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!