BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поща „Делник“: Необозначен ремонт троши леки автомобили и застрашава живота на пътуващите

Ямбол, 9.02.2021 г.

Искам да изразя възмущението си от начина, по който се обозначават ремонтите на пътища в Ямболска област. На 6 февруари след 0,00 часа се движех с личния си автомобил и семейството си заедно с двете си деца в посока с. Калчево, завивайки от първокласния път I – 7. По пътя нямаше никакви обозначения за извършван ремонт и за намаляване на скоростта, а видимостта беше намалена заради тъмнината. Изведнъж колата хлътна и изтропа, аз само проверих дали дърпаното от мен ремарке с велосипеди е на място и не разбрах, че съм спукал картер. Когато пристигнах в Калчево, където гостувах, разбрах колко сериозна е повредата.

Истинско престъпление е фирмите, които извършват ремонти, да не поставят пътни знаци и обозначения и колите да се трошат по такъв безобразен начин. Това е изключително опасно, защото в тъмното може да доведе не само по повреда, но и до пътно-транспортно произшествие, което да застраши пътуващите, а в колата  бяха и двете ми малки деца. Няма да обяснявам какви неудобства ми причини този инцидент, защото семейството ми не може да се завърне с нашия автомобил в София, но все пак сме благодарни, че се разминахме само с потрошена кола.

Заради късния час нямаше как да извикам полиция, за да си търся правата по съдебен ред, но държа това безобразие да получи гласност, за да се сигнализира този участък за извършвания ремонт и да не се повтарят подобни инциденти.

Прилагам снимки и видео на участъка през светлата част на деня, от които е видно, че няма никакви пътни знаци, които да обозначават ремонта.

Георги Великов

 

Б. р. Проверка на „Делник“ установи, че ремонтираният път е републикански второкласен, възложител на ремонта е Агенция „Пътна инфраструктура“ или Областно пътно управление – Ямбол. В бюлетина за пътната обстановка в страната на 5 февруари в страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“ е написано: „Път II-53: Движение по ІІ-53 в участъка обходен път юг на гр. Ямбол – с. Калчево от км 149+592 до км 161+480 се осъществява поетапно в една лента поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Движението се регулира с пътни знаци. Срок до 31.05.2021 г.“, но реално знаци за извършвания в този участък ремонт няма.

От община „Тунджа“ заявиха, че ще проверят дали действително ремонтът не е обозначен и ще сигнализират отговорните институции, за да го направят.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!