BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицията провери над 60 обекта и над 270 лица по време на специализирана акция

Ямбол, 12.10.2020 г.

61 фирмени и частни обекти и 272 лица, са проверени в хода на специализирана полицейска операция за превенция и противодействие на конвенционалната престъпност, незаконна сеч на дърва, незаконна миграция и трафика на хора. Операцията е проведена на 9 и 10 октомври на територията на община Ямбол. В акцията участваха полицейски сили от РУ-Ямбол и от Зонално жандармерийско управление – Бургас.

При обходи в комплекс „Райна княгиня“ са установени двама граждани, изнесли озвучителни системи на улиците. Съставени са актове за установените административни нарушения, а уредбите са иззети от служители на община Ямбол.

Установена е незаконна сеч в местността „Ормана“. При проведените бързи издирвателни действия е установен и задържан за срок до 24 часа един от нарушителите. По случая е образувано досъдебно производство. За случая е уведомена РДГ-Сливен.

В рамките на операцията от контролните органи са проверени 161 МПС. За констатираните нарушения са съставени 19 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР, 40 акта за установени административни нарушения /АУАН/ и са наложени 23 глоби по фиш. Връчени са 36 електронни фиша и наказателни постановления. Извършени са и 13 проверки по Закона за частната охранителна дейност.

Специализираните операции от този вид ще продължат да се провеждат периодично.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!