BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Подписани са договорите за още 2 проекта на община Болярово

Официално започва реализацията на проектите на община Болярово за рехабилитация на тротоари и за изграждане на нова фитнес-зала в град Болярово. Вчера кметът на общината Христо Христов и изпълнителният директор на СНЦ „МИГ – Елхово – Болярово“ Нели Кадиева подписаха договорите за двата проекта, които ще се реализират по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

По първия проект са осигурени 52 476 лв., с които ще продължат дейностите по благоустрояване на улиците в града. След като общината вече ремонтира тротоарите в централната градска част, сега предстои ремонт на тротоарните настилки и в кварталите.

Чрез втория проект ще се изгради съвсем нова фитнес-зала в града. Досегашната фитнес-зала е в база на частна фирма. Новата ще бъде вече в общинско помещение. А освен за ремонт на базата, отпуснатите 42 457 лева ще се използват и за закупуване на нови гладиатор, дъмбели, лежанка и друго оборудване. След изграждането й новата фитнес-зала ще може да се ползва безплатно от всички граждани, информира Теодора Георгиева, експерт по управление на проекти в община Болярово.

Междувременно в общината вече подготвят и процедурите по подписания преди месец договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Стратегията за ВОМР на „МИГ- Елхово – Болярово“, от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г., за  проект „Частичен ремонт, оборудване и обзавеждане на сградите на читалищата в селата Стефан Караджово, Мамарчево, Воден, Голямо Крушево от община Болярово”.

Проектът предвижда инвестиция в частичен ремонт, оборудване и обзавеждане на сградите на читалищата в селата Стефан Караджово, Мамарчево, Воден, Голямо Крушево от община Болярово. Сумата на одобрените за финансиране разходи по проекта е 98 652 лв, а одобреният максимален размер на безвъзмездната финансова помощ е на стойност 96 939 лв.

Срокът за реализиране и на трите проекта е до 30 юни 2023 г.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!