BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ПГ „Васил Левски” с нови поводи за гордост

Учениците от ПГ „Васил Левски” отново затвърдиха имиджа на училището като желана територия, в която освен трупане на знания е и поле за изява на творческите възможности и талант. Възпитаниците ни  показаха, че тяхната креативност и мотивация не могат да бъдат спрени в месеците на принудителна изолация. По време на пандемията нашите млади писатели изпратиха своите творби на  XXII Национален фестивал на детската книга и на 5 октомври получиха своите грамоти за участието си в литературния конкурс „Неразказаните истории на един ловец на приключения” – Борислава Чорбаджийска от XII Б за  разказа си „Дежавю”, Дара Ганчева от IX А с нейния разказ „Шоколад” и историята на Панайот Цонев от IX А „Поръчка за зелен хайвер”. И тримата са участници в клуб „Любословие” с ръководител С. Вълева.

На 3 октомври в София се състоя Национална конференция по физика, в която взе участие Борис Вълков от XI Г клас. На този респектиращ форум той представи презентация за участието си в международния лагер Space Camp –Турция. Лагерът е един от двата в света, възпроизвеждащи модела на  NASA. Неговото есе му е осигурило място в отбора на България. Целта на този проект е  да мотивира  млади хора от цял ​​свят да се развиват в областта на науката и технологиите чрез интерактивни симулации, свързани с Космоса, да развиват умения за работа в екип, подобряват комуникацията помежду си и възпитават лидерски качества у себе си в динамична и забавна среда.

През новата учебна година не закъсняха и спортните ни награди. Нашите ученици се включиха в инициативите в чест на знаменития баща на компютъра, като участваха в най-стария крос в България на името на Джон Атанасов. Ивайло Куртев от VIII Б клас завоюва 3 място в своята възрастова група.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!