BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Още 5 положителни проби в ДФ „Земеделие“, 21 второкласници са карантинирани заради заразена учителка

Ямбол, 28. 09. 2020 г.

Още 5 положителни проби за коронавирус са регистрирани в Областната дирекция на ДФ „Земеделие“ – Ямбол, с което заразените служители вече са 10, съобщиха от РЗИ – Ямбол. Други 39 служители са поставени под карантина, общият брой на работещите в дирекцията е 60. Заразените са от  трите отдела на дирекцията. Един от заразените е хоспитализиран, останалите са на домашно лечение. Основна причина за огнището на зараза е неспазването на противоепидемичните мерки, болни служител са ходили на работа и са заразили своите колеги.

Цял клас с 21 второкласници от ОУ „Йордан Йовков“ е поставен под карантина заради учителка с положителна проба. Това е втората заразена учителка от същото училище. Припомняме, че в ОУ „Петко Р. Славейков“ под карантина са два първи класа с 43 ученици, а учителките с положителни проби са три.

Според официалните данни в събота бяха отчетени 13 положителни проби в Ямболска област, освен служителите на ДФ „Земеделие“ и учителката, останалите заразени са предимно контактни на вече заразени. Двама от тях са съпругата и сина на заразен служител на Фонда, останалите също са контактни на заразени от предишни дни.

Общо 432 са заразените с коронавирус в Ямболска област, от тях 13 са в болница, 65 са на домашно лечение, починалите са 27, а излекуваните 327.

Под карантина са поставени 220 души в региона.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!