BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Още две паралелки са под карантина заради заразени учители

Ямбол, 2.10.2020 г.

Още две паралелки са поставени под карантина заради заразени учители, съобщиха от РЗИ – Ямбол.

Става въпрос за нов клас в ОУ „Николай Петрини“ и за паралелка в училище в гр. Стралджа.

И двете учителки – жена на 59 г. от Ямбол и жена на 50 г. от Стралджа, са контактни на мъжете си, които са с доказани положителни проби и са изследвани, след като са проявили симптоматика.

С двете нови паралелки поставените под карантина класове стават 10 – 1 в Стралджа и 9 в Ямбол – в училищата ОУ „П. Р. Славейков“, ОУ „Йордан Йовков“, ПМГ „Атанас Радев“, ОУ „Николай Петрини“, НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ПГИ „Георги С. Раковски“.

Общо 6 са новите положителни проби в Ямболска област през изминалото денонощие. Освен двете учителки, с коронавирус са и мъж на 22 г. от Ямбол, студент във Варна, мъж на 48 г. от Ямбол, мъж на 34 г. от Ямбол и 64-годишна жена, контактна на заразените служители в община „Тунджа“. С нея заразените в администрацията вече стават 6.

Общо 468 са диагностицирани с коронавирус в Ямболска област. От тях 15 са в болница, 77 са на домашно лечение, излекувани от заразата са 347, починалите са 29. Под карантина са 341 души.

От РЗИ подчертават, че освен оформените огнища в региона, разпространението на вируса вече е и дифузно, само за тази седмица има 38 случая, което показва, че всеки трябва да заостри вниманието си и да спазва лични мерки за безопасност, за да се предпази от заразата.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!