BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Още два класа минават под карантина заради положителни ученици

Ямбол, 15.10.2020 г.

Още два класа са поставени под карантина заради ученици в 11 и в 7 клас с положителни проби за коронавирус, съобщиха от РЗИ – Ямбол. С установена зараза са ученици на 17 и на 13 г. Общо четири паралелки в четири училища са под карантина в Ямболска област, на останалите ограничението да напускат дома вече е изтекло, защото 14-те дни се смятат от деня на последен контакт с класа.

Общо 8 са положителните проби за коронавирус в Ямболска област през изминалото денонощие.

На трима от тях заразата е установена от ямболската болница, които са изпратили пробите за изследване, а останалите са изследвани в лаборатория „Лина.

В болницата е прегледана жена на 47 г. със симптоми, пробата й е била положителна, но заради стабилното й състояние тя е оставена на домашно лечение.

Другият доказан случай на коронавирус е на жена на 54 г., постъпила с фрактура в болницата, но е дала положителна проба. Третият пациент е мъж на 51 г., който е с доказана пневмония и е положителен за коронавирус, той остава на лечение в болницата. 3

Инфектирани са и мъж на 63 г., който работи в ТЕЦ „Марица изток“ 2, жена на 71 г. със симптоми и мъж на 42 г., който също е проявил сипмтоматика.

Общо 552 са случаите на коронавирус в Ямболска област, от които 123 са активни. От тях 15 са хоспитализирани – 9 в ямболската болница, 3 в Сливен и 4 в София, на домашно лечение са 108, излекувани от заразата са 399, починалите остават 30, под карантина са 231 души.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!