BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От утре – по-ниски температури

Времето днес ще бъде слънчево. След обяд ще има разкъсана висока облачност, главно над Северна България. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, в Дунавската равнина временно умерен. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса, в София около 30 градуса.

Температурата на морската вода е 23-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса на 2000 метра – около 17 градуса.

В сряда през страната ще премине студен атмосферен фронт и температурите чувствително ще се понижат. Денят ще започне със слънце, но от север-северозапад облачността ще се увеличи и до края на деня на отделни места е възможно да превали. Вятърът ще се усили и в Северозападна България максималните температури ще паднат с около 10 градуса, но в по-голямата част от страната все още ще са високи.

През нощта и в четвъртък ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд, в отделни райони е възможно и да прегърми. Вятърът ще отслабне. Студеният въздух ще обхване цялата страна и максималните температури ще са от 16-18 градуса в североизточните райони до 23-25 градуса в крайните югозападни.

През уикенда времето на България ще се стабилизира, ще бъде предимно слънчево, като максималните температури ще са над 20 градуса.

Следващата седмица отново се очаква предимно слънчево и топло време с максимални температури близо до 30 градуса.

Така нареченото циганско лято вероятно ще продължи до средата на октомври.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!