BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общински детски комплекс – Ямбол откри новата учебна година

С музикално-артистична програма на 1 октомври беше открита новата учебна година в Общински детски комплекс-Ямбол. Специален гост на събитието беше председателят на Общински съвет Ямбол Антон Шиков.

През учебната 2020/2021 година около 800 деца и ученици са записани в различните педагогически форми – клубове, школи и студиа. Те са разпределени в 56 постоянно и временно действащи групи. Екипът на ОДК предлага 24 клубни форми от областите „Наука и технологии“, „Изкуства“ и „Спорт“.  Обучението и участието в дейностите на ОДК е безплатно. Клубовете, школите и студиата са съобразени с интересите и свободното време на  учениците и се ръководят от  доказали се педагози.

В област „Наука и технологии“ децата имат възможност да се обучават в клуб по информационни технологии и клуб по математика с преподавател Катя Стоянова, в школите по английски и италиански език съответно с преподаватели Мирослава Алексиева и Боряна Стамболова. Клубът по „Български език и литература“ се ръководи от Анелия Георгиева. Преподавател в клуб „Моден дизайн“ и школа „Седмоцвет“ е Ангелина Косинкова. Учениците имат възможност да посетят и Клуб по приложно колоездене и безопасност на движението с преподавател Кънчо Илиев, както и клуб „Джуниър Мастър шеф“ с ръководител Пепа Данева.

В област „Изкуства“ децата се обучават в куклен театър „Светулка“ с ръководител Ангел Попов, в Школа по балет с ръководител Наталия Хаджикостова, в Студио за народни танци и фолклорна група „Зорница“ с преподаватели Надежда Колева и Нанка Колева. Вокално студио „Усмивки“, Школа по пиано и Школа по солфеж се ръководят от Виолета Величкова. Учениците могат да развият своя талант и в Студио за поп пеене с ръководител Паулина Чорбаджийска, както и в музикалните школи по цигулка и китара с преподаватели Стоянка Стефанова и Стойко Димитров. Ръководител на клуб „Художествена фотография“ е Стефан Каменов.

Децата и учениците имат възможност да посещават и няколко клуба в областта на спорта – баскетбол, футбол и шахмат. Техни ръководители са Валери Бъчваров, Емил Иванов и Росен Шивачев. Кариерното ориентиране и консултиране се ръководи от Кремена Костова и Иван Генов.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!