BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общините в област Ямбол без нови предложения за изваждане на пътни участъци от републиканската пътна мрежа

На свиканата от областния управител днес среща с общините от област Ямбол и Областно пътно управление не се стигна до нови предложения за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира такса за ползване на пътната инфраструктура – винетна такса.

Няколко са пътните участъци със съвместно поддържане на територията на областта. Това са републикански пътища, за които няма да се изисква винетна такса. Това са околовръстен път на Елхово, част от път I-7, улица „Хемус“ в град Стралджа, малък участък от улица в с. Зимница, част от път III-707 и част от път II-79 в Болярово. На територията на област Ямбол пътят от Ямбол до Кукорево остава без винетка, няма да е необходима винетна такса и за пътя до местността „Курткая“. По отношение на пътя до с. Кабиле стана ясно, че той не е републикански, а е на двете общини Ямбол и „Тунджа“. На срещата стана ясно, че на този етап общини Ямбол не е обмисляла споделено поддържане и финансиране на околовръстните пътища в Ямбол. „Ако в бъдеще има други намерения за съвместно поддържане, това може да стане с предложение до АПИ, каза областният управител Димитър Иванов и подчерта, че това може да подобри инфраструктурното обслужване за гражданите ползващи интензивно околовръстните пътища, с осветление, предпазни съоръжения, тротоари“.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!