BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общините в област Ямбол без нови предложения за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа заради винетните такси

Ямбол, 27.02.2020 г.

В област Ямбол няма предложения от общините за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира такса за ползване на пътната инфраструктура – винетна такса. Това стана ясно на проведената днес следобед среща с представители на общините и Областно пътно управление в сградата на Областната администрация. Нямаше представител само на община Елхово, но от там са информирали, че също нямат подобни искания.

„Изискванията за заплащане на винетни такси по републиканската пътна мрежа не са се променили от миналата година, до когато бяха под контрола на КАТ. От когато този контрол е поет от националното тол управление, изискванията за наличието на електронни винетки е за същите участъци, които са били и преди това“, съобщи шефът на Областното пътно управление-Ямбол Галин Костов. За участъка, за който вече е получено запитване – Ямбол-Кукорево, например, не се изисква електронна винетка. Не е необходима винетка за пътя до „Курткая“, а пътят до Кабиле е на двете общини Ямбол и „Тунджа“.

Миналата година от ОПУ са направили запитване до кметовете дали са променили местата на знаците за начало и край на населеното място. Отговорите са били, че такава промяна няма.

Областно пътно управление има споразумителни протоколи с общините Болярово, Елхово и Стралджа за участъци от републиканската пътна мрежа, които се поддържат съвместно с тези общини. Това е участъкът, който минава през град Болярово, околовръстният път на Елхово, път, който е част от ул. Хемус“ в град Стралджа и малка част от улица в село Зимница.

Електронна винетка на този етап се изисква за магистралните и първокласните пътища в страната.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!