BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Болярово е създала над 300 дка гори

Болярово, 27.05.2020 г.

„Община Болярово е истински герой в залесяването“, заяви на днешното заседание на Общинския съвет лесоинженерът Никола Павлов. Той допълни, че община Болярово е създала над 300 дка гори в територии, които до момента не са били горски. Те вече са вписани във фонда на Регионалното управление по горите.

Общината е създала организация, чрез която не само местни фирми да имат работа като осигуряват превоз за дървата, но и за стриктен контрол от страна на горските служители за огледната сеч и навременната доставка на дървата до хората, каза още лесоинженерът Никола Павлов.

На днешното заседание съветниците одобриха и промени в годишния план за 2020 г. и ползване на дървесина от общинския горски фонд с цел осигуряване на достатъчно дърва за огрев на местното население

Беше взето и решение по 8 кубика дърва за огрев да бъдат осигурени на общопрактикуващите лекари и стоматолози в община Болярово от общинския горски фонд. По 3 кубика ще бъдат предоставени на единствения останал жив ветеран, военноинвалиди и техни близки.

 

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!