BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обучение на членовете на Доброволния екип за работа при бедствия, аварии и кризи към БЧК – Ямбол

Ямбол, 4.10.2020 г.

В съответствие със Стратегия 2020 и годишния план за работа на БЧК-Ямбол през 2020г., на 30 септември 2020г., в сградата на Областния секретариат на БЧК – Ямбол,  се проведе редовна сбирка и обучение за нови и дългогодишни членове на Доброволния екип за работа при бедствия, аварии и кризи /ДЕРБАК/.

Сбирката бе ръководена от Красимира Харутюнян, Ръководител на ДЕРБАК към БЧК – Ямбол, която представи новите членове на екипа, като изрази задоволство от споделеното желание и висока мотивация за участието на всеки един от присъстващите, в дейности за подкрепа и намаляване на уязвимостта сред лица и семейства, засегнати от бедствени и други кризисни ситуации.

Добриела Праматарова, специалист „Мениджмънт на бедствия“ в Секретариата на Обл.С на БЧК – Ямбол направи синтезирано обучение по Общи знания за БЧК, роля и отговорности на организацията на национално и местно ниво преди и по време на кризи, дейности на специализираните екипи на БЧК и взаимодействие с партньорите от Единната спасителна система.

Обсъдиха се въпроси, свързани с предстоящата отчетно – изборна кампания 2020/2021г. в системата на БЧК и изборът на ръководни органи. Под формата на дискусия бяха обсъдени и набелязани конкретни теми за предстоящи обучения и тренировъчни занятия, които да бъдат включени в Плана за дейностите на ДЕРБАК към БЧК – Ямбол през 2021г., за повишаване на доброволческия капацитет и работа в условия на риск от заразяване с COVID 19.

В края на срещата, новите членове на ДЕРБАК към БЧК – Ямбол получиха първите си тениски със символите на БЧК от Красимира Харутюнян, Ръководител на екипа.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!