BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обръщение на областния управител Димитър Иванов

Уважаеми съграждани,

Обръщам се към Вас с апел за съпричастност и отговорност.

Знаете, от тази нощ влизат в сила допълнителните противоепидемични мерки за период от 3 седмици за ограничаване разпространението на коронавируса у нас.  

Единственото нещо, което днес искам да ви призова, да се обединим около общата кауза, ДА ПАЗИМ И СПАСЯВАМЕ ЖИВОТА! Да надмогнем всичките си различия и изпълняваме мерките наложени от здравния министър. С нашите сили, разбиране и действия, с дисциплина, социална изолация, отговорност, да ограничим разпространението на вируса, за да се върнем скоро към нормалния живот.

Призовавам ви само – повярвайте на вашия лекар, на вашите близки и познати, който преживяха и се сблъскаха с ковид, които днес ви разказаха личните си преживявания. Повярвайте на лекаря от Спешния център, от Спешното отделение, който ежеминутно се бори за нечий човешки живот. Повярвайте на уморената медицинска сестра, от вашия вход… Повярвайте, че най-тежкото и непоносимо за всеки един от тях е ежедневната загуба на живот. А нима, не е така за всеки човек…

Затова нямаме право като общество да оставяме лекарите в болниците, лекарите в доболничната помощ, учителите, полицаите, медицинските специалисти, фармацевти, лаборанти, болните… сами да водят тази битка, няма как те да издържат на огромното физическо и психическо натоварване. Те всички и ние сме част от едно. В тази ситуация, в тази битка сме нужни всички.

Знам, че за един тези мерки ще бъдат тежки в икономически и социален план, други ще ги определят като непоносими, за трети ще бъдат ненужни, ненавременни, но знайте, че тези мерки имат единствено за цел да спасяват животи. С другите последици ще се справим.

Помним времето, когато съобщавахме единични случаи на заразени, днес стигнахме до трицифрени числа на ден. Екипът на областната болница и на останалите болници в областта, включени в борбата с пандемията, преобразуват и разкриват все нови и нови отделения и легла за най-тежките случаи. Работят на ръба на силите и човешките си възможности, но продължават.

Вярвам, че можем да бъдем общност, която да се справи. Затова днес ви моля, всички жители на област Ямбол, да бъдем отговорни и съпричастни!

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И СЕ ПАЗЕТЕ!

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!