BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обвиниха шофьора на ТИР-а за предизвикване на катастрофа с трима загинали

Ямбол, 10.10.2020 г.
Ямболска окръжна прокуратура повдигна обвинение на 51-годишния молдовски гражданин Бекиян Октавиян за предизвикване на пътно-транспортно произшествие, в резултат на което са починали повече от едно лица. Вчера неправилното спиране на товарния автомобил на платното на 3 км от ГКПП – Лесово стана причина в него да се забие пътнически бус. На място загинаха трима души, а 11 бяха ранени. оказателствата, които са събрани към момента, категорично сочат, че товарният автомобил, който представлява пътен състав от ремарке и влекач, на практика е бил паркиран на пътното платно. Към момента на пътно-транспортното произшествие е нямало причина този товарен състав да се намира на това място”, обясни наблюдаващият прокурор Милен Божидаров.
Вероятно заспиване на водача е причина машината да остане на платното и да бъде изпреварена от няколко товарни автомобила. Според Наказателно процесуалния кодекс за извършеното престъпление се предвижда от 5 до 20 години лишаване от свобода.
Прокуратурата наложи и 72-часова мярка за задържана под стража на обвиняемия.
Във вторник прокуратурата ще поиска от съда постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража”.
Продължава борбата за живота на най-тежко пострадалите при катастрофата. Състоянието на две от жените, транспортирани със самолет „Спартан” до болница „Пирогов” в София, остава тежко, но стабилно. Жизнените им показатели остават стабилни. За тях се грижат в “Реанимация”, те са под активно лекарско наблюдение. Двете жени имат множество травми и счупвания.
Стабилно е състоянието и на пътниците, настанени в ямболската болница. Двете пациентки, които са настанени в отделението по реанимация, са в тежко, но стабилно състояние. Сред тях е и 17-годишната дъщеря на едната от транспортираните в София жени.
“Те са с политравми. На едната е преливана кръв. Четирима от останалите пациенти са в “Ортопедия”, предстоят им оперативни интервенции. Трима са в “Хирургично отделение”, те са под активно наблюдение, тъй като са основно с травми на главата”, заяви зам. -директорът на болницата д-р Валентин Вълчев.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!