BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нов клас в Ямбол ще бъде поставен под карантина заради заразен 13-годишен ученик

Ямбол, 14.10.2020 г.

Още един клас ще бъде поставен под карантина в Ямбол заради заразено 13-годишно момче, съобщиха от РЗИ – Ямбол. То заедно с майка си – учителка в община „Тунджа“, е дало положителна проба. На този етап заради майката няма да се поставят под карантина ученици, защото според указанията заради учители се налага карантина на цели паралелки само в начален курс, а тя преподава в по-горен курс, освен това контактите й с ученици са били защитени – по време на часове е била с маска или шлем.

Общо 9 са положителните проби за коронавирус в Ямболска област за изминалото денонощие.

Четирима от заразените са се изследвали сами заради симптоми – двама мъже на 54 и на 61 г. и две жени на 35 и на 50 г. Последната се завърнала преди седмица от Гърция.

С положителни проби са лекар и медицински работник от лечебно заведение. Последната е на мъж на 42 г. от Ямбол, на когото майка му работи в болница.

Общо 544 са диагностицирани с коронавирус в Ямболска област, активните случаи са 118. От тях 16 са хоспитализирани – 10 в ямболската болница, 2 в Сливен и 4 в София. На домашно лечение са 103 души, починалите продължават да са 30, излекувани от заразата са 395. Под карантина са 223 души.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!