BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ново оборудване за пенсионерските клубове по селата

Стартира доставката на оборудване за клубовете на пенсионера по проект „Социална платформа „Тунджа“– възможности за активно включване в малките населени места от селски тип“, по процедура на МИГ Тунджа „Активно приобщаване с оглед насърчаване на равните възможности, подобряване достъпа до социални и здравни услуги и по-добра пригодност за заетост“, който се изпълнява сфинансовата подкрепа на ОП РЧР2014-2020.

Първите доставки включват кафе машини и готварски печки. След приключване на обществените поръчки,предстои доставка и монтаж на климатици и хладилници,. Така ще бъдат изградени кътове за трудотерапия, което ще допринесе за подобряване на социализиращата среда в клубовете на пенсионера, разкрити на територията на община „Тунджа“.

             По проекта са наети 40 местни лица,които с подкрепата на експерт по социализиращи дейности активно участват в организиране на ежедневието и провеждането наразлични инициативи склубните членове, възрастни лица и хора с увреждания, отговарящи на техните интереси.

             Според потребностите на целевите групи се приемат и обработват заявки, постъпили от възрастни лица с увреждания, за консултиране и необходимост от специализирана доставка на услуги от психолог, рехабилитатор, социален работник, които формират мобилен екип за доставка на интегрирана подкрепа в общността.

             С изпълнението на дейностите по проекта ще бъде формулирана и приложена иновативна интегрирана интервенция на основата на съществуващите клубовете до превръщането им в социализираща платформа за доставка на интегрирани услуги за подкрепа в общността.

             Общата финансова подкрепа по проекта е в размер на 360 227.81 лева.

 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!