BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Не е засегната газовата инсталация на блока в Ямбол, където избухна пожар

Причината за инцидента е теч на газова бутилка

   Причината  за пожара  в жилищен блок на ул. „Граф Игнатиев“ е теч на газова бутилка, предизвикал пламъка. Блокът, в който се е случил инцидентът, е газифициран, но газовата инсталация на сградата не е засегната и не представлява опасност за хората. Веднага след като пожарът е овладян е възстановено газоподаването на клиентите на компанията в блока.

    Пропан-бутанът често се бърка с природен газ. Той се съхранява в бутилки, при високо налягане, за разлика от природния газ, който преминава през газова мрежа ниско налягане. Налягането на природния газ в битовата газова инсталация е 100 пъти по-ниско от налягането в една запалка и 800 пъти по-ниско от това в бутилките на пропан-бутан.

    С цел безопасност на клиентите всички газови инсталации се проверяват на две нива преди въвеждане в експлоатация – от технически надзор и от експерти на газовата компания. Инсталациите ежегодно се проверяват от лицензиран орган за технически надзор. 

 

Деница Иванова

Главен експерт „Публични комуникации“

„Овергаз Мрежи“ АД

 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!