BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Неизбран съветник обжалва изборите в община „Тунджа“

Кандидат за общински съветник от листата на Местна коалиция ГЕРБ в община „Тунджа“ е подал жалба в Ямболски административен съд срещу решението на Общинската избирателна комисия за определян състава на новия Общински съвет.

Иван Манолов Иванов е бил под номер 20 в кандидатската листа на Местна коалиция ГЕРБ, в която освен управляващата в държавата партия влизат и левият Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, Атака и СДС. Той обжалва решението на Общинската избирателна комисия, защото според него в протоколите не са отчетени преференции за него, което се отразява на крайния изборен резултат.

Справка в протокола на комисията показва, че за него са отчетени 189 преференции, а за да започне пренареждане на местата са необходими 201 преференции (7 % от 2873 действителни гласа за местната коалиция). Т. е. не му достигат само 12 преференции, за да пренареди листата.

Административен съд – Ямбол е образувал дело по подадената жалба, което е насрочено за 7 ноември от 10 часа.

Като заинтересовани страни са призовани четирите партии и коалиции, които имат избрани съветници, и всички 21 общински съветници, обявени за избрани в новия Общински съвет “Тунджа”.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!