BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Напълно обновеното Лятно кино в Ямбол отваря врати

Гражданите и гостите на Ямбол ще могат да се радват на нова придобивка. Приключи ремонтът на Лятното кино в Градски парк, което е напълно обновено и ще отвори врати на 6 юли, понеделник, с прожекция на българския филм „Диви и щастливи“ с участието на актьорите Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Асен Блатечки, Калин Врачански, Явор Бахаров, Койна Русева и др., а част от тях специално ще гостуват в града ни за представянето на лентата пред ямболската публика.

            Старите амортизирани пейки са заменени с чисто нови удобни седалки. Прилежащото пространство около киното е почистено от излишната растителност, мястото е озеленено и облагородено с цветя. Настилката е почистена и поправена. Оградата и входът на обекта също са ремонтирани и освежени с нова боя. Дейностите са извършени от ОП „Паркове и зони за отдих и спорт“

            Топлите летни месеци предполагат за повече време на открито и Лятното кино е чудесна възможност то да бъде оползотворено приятно и пълноценно.

            Община Ямбол ще предоставя безвъзмездно сцената на Лятното кино в Ямбол на детски школи, читалищни формации и др. за техни мероприятия, които са предполага да бъдат подарък за публиката.

            Подарък към ямболлии е и първата киновечер на открито, на 6 юли, от 21:20 часа, когато официално ще бъде открито реновираното Лятно кино с безплатната прожекция на романтичната екшън комедия „Диви и щастливи“, оглавила класацията за най-гледани български филми през 2019/2020 г. в кината. Това е първият български филм, на който зрителите масово се завръщат да гледат повторно в кино салоните. За първи път в историята на българското кино, наш филм е успял да добие голяма популярност в Република Северна Македония и да се задържи седмици наред на голям екран и има официална дистрибуция в Канада. Поради глобалната пандемия, причинена от Covid-19, е преустановено голямото турне на филма в САЩ, но организаторите не спират да търсят безопасни начини да достигнат българската публика и да им дадат необходимата глътка култура за разтоварване от изолацията. Филмът  се е радвал на успешни прожекции във Враца, Перник, Берковица, Горна Оряховица, Пловдив, Велико Търново и София.

            Поради наложените мерки за безопасност и съгласно последните разпоредби на министерството на здравеопазването, зрителите ще бъдат разположени през седалка, за да се спази необходимата дистанция.

            Очакваме ви на лятно кино под звездите! Входът е  свободен, до запълване на местата, а организатор – Община Ямбол.

 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!