BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Най-високият брой заразени с коронавирус в Ямболска област за последните 80 дни

Ямбол, 6.03.2021 г.

Най-високият брой заразени с коронавирус за последните 80 дни са регистрирани за изминалото денонощие в Ямболска област. Новите случаи днес са 59, а броят на заразените от началото на пандемията досега е 4425. Последно повече заразени е имало на 16 декември 2020 г., когато новите случаи са били 66.

За шест дни през последната седмица новите случаи са станали 191, докато през миналата седмица бяха 149.

Ръст има не само сред заразените, но и сред постъпилите в болница – в началото на седмицата те бяха 39, в края на 53.

Най-лошото е, че през последните дни намалява възрастовата граница на починалите с коронавирус. Последната жертва на Ковид 19 е 31-годишен мъж от с. Роза, община „Тунджа”. Той е бил с хронично чернодробно заболяване, приет е в МБАЛ „Св. Пантелеймон” в много тежко състояние. Веднага е постъпил в Ковид реанимация, но е получил бъбречна недостатъчност, и е починал.

Битката с Ковид 19 е загубила и 54-годишна жена от с. Воденичане, община Стралджа, която  постъпила на 23 февруари в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, имала е сърдечно и хронично бъбречно заболяване.

Битката с Ковид 19 загуби и жена на 61 г. от с. Малък манастир, Елховско.

Преди дни почина и мъж на 54 г. от Ямбол.

В последния работен ден от седмицата приключи ваксинирането на изборната администрация, поставяше се и втора доза на заетите в сферата на образованието – поставени са общо 113 втори дози.

Вчера са поставени 174 ваксини „Пфайзер“ и 140 от Астра Зенека“, с тях броят на поставените дози е 4383 – 613 души са с по две дози, а 3157 са само с една поставена доза.

На този етап РЗИ няма възможност за зелени коридори за ваксиниране, тъй като няма свободна ваксина, те работят по фазите на ваксинационния план. Поставят се втори дози на учители, социални работници и потребители на социални услуги, на служители в структури, предоставящи обществени услуги.

Продължава и ваксинирането на учители – мобилни групи на РЗИ отиват на място да ги ваксинират. Тази седмица приключиха с община Елхово, следващата ще започнат имунизация в общините „Тунджа” и Болярово.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!