BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мярка “задържане под стража” за обвинения в контрабанда на 7 250 сребърни изделия

Ямбол, 14.02.2020 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Владислав К. – гражданин на Република Молдова. Той е обвинен за това, че е пренесъл през границата на страната стоки за търговски цели – 7 250 бр. сребърни изделия (на обща стойност 103 055 лева). Стоките, които според закона са в големи размери, са пренесени от Република Турция през ГКПП – Лесово, без знанието и разрешението на Митниците. Контрабандата е установена 09.02.2020 г. Престъплението е квалифицирано по чл.242, ал.1, б.„д“ от НК.

По време на разследването е установено, че контрабандните накити са били укрити в тенекии от маслини, пренасяни с микробус, управляван от обвиняемия. Контрабандата е открита благодарение на отличните действия на митническите служители, извършили проверката.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Владислав К. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Владислав К. Определението на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!