BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Младите червенокръстци с информационна кампания „Първа помощ в училище“

Ямбол 21.09.2020 г.

В рамките на отбелязване на Световния ден на първата помощ под мото „Първа помощ в училище“, доброволците от БМЧК-Ямбол проведоха информационна кампания с настъпването на новата учебна година. Целта на кампанията бе повишаване информираността на учениците за важността на първа долекарска помощ при спасяване на човешки живот. Доброволците на БМЧК-Ямбол представиха пред съучениците си, теми свързани с необходимостта от оказване на първа долекарска помощ на пострадал, както и последователните стъпки за оказване на първа помощ-осигуряване на безопасност, оценка състояние на пострадалия, получаване на помощ и оказване на помощ.

Кампанията е част от дейностите, посветени на превенцията на пътния травматизъм сред деца и младежи, реализирани от БЧК- Ямбол през месеца на пътната безопасност и първа помощ.

 

Областен Секретариат на БЧК – Ямбол

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!