BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Митнически служители на Лесово иззеха контрабандни златни накити за над 90 000 лв.

ГКПП – Лесово, 26.09.2020 г.

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха 967,67 грама златни накити при проверка на лек автомобил на Митнически пункт Лесово.

Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала на МП Лесово на 21.09.2020 г. на трасе за входящи леки автомобили, управлявана от шведски гражданин, който е пътувал със семейството си от Турция за Швеция през България.

Шофьорът и пътниците са заявили на българския митнически пункт, че нямат нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват в две чанти с лични вещи общо 967,67 грама бижутерски изделия от жълт метал –  пръстени, гривни, обеци и др. Извършената експертиза на изделията е установила, че са изработени от 14 и 22-каратово злато и са на обща стойност 93 090 лв. Контрабандните златни накити са иззети. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!