BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Местни избори 2019: Предизборна среща на АБВ в село Межда

    Кандидатите на ПП АБВ за кметове и общински съветници  в община „Тунджа” се срещнаха с жителите на тунджанското село Межда. В непринуден разговор с хората те споделиха своите виждания за бъдещото управление на общината, за проблемите на населените места, за решенията, които ще подобрят живота в тях. „Като един от вас аз много добре познавам кои са болките на хората по селата”, сподели с присъстващите кандидатът за кмет на община „Тунджа” Иван Йоргов. За голяма част от хората той е добре познат, защото живее и развива бизнеса си на територията на селската община. „Тунджа” се нуждае от повече сигурност, повече внимание към земеделието и животновъдството – все неща, които ще върнах хората към селата, категоричен е кандидатът на АБВ. Заедно с него в Межда беше и водачът на листата Здравко Златаров. В обръщението си към хората той наблегна на традициите, които българското село съхранява и желанието с водената политика това да се запази, за да съхраним и своята идентичност като народ.

     Пред жителите на село Межда застана и техния съселянин Димитър Андреев – млад земеделски производител, избрал да живее и работи на територията на община „Тунджа”. Като един от кандидатите за общински съветници той апелира младите хора да се обърнат към селото и да дадат шанс на земеделието и животновъдството да се развиват, като по този начин  се спре тревожното  обезлюдяване на малките населени места.

     Празнична атмосфера в края на разговора създаде певческата група при НЧ”Зора”, а по традиция читалището получи като дарение книги за библиотечния си фонд.   

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!