BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Местни избори 2019: Катя Георгиева получи подкрепа за Ямбол на европейско ниво

Подкрепа за Ямбол на най-високо европейско ниво получи кандидатът за кмет на „БСП за България“ Катя Георгиева. Тя беше поканена в Европейския парламент по време на провеждащото се 17-ото издание на Седмицата на регионите и градовете в Брюксел.

Катя Георгиева успя да се срещне с председателя на Комитета на регионите Карл-Хайнц Ламберц, да му разкаже за Ямбол и получи уверение, че може да разчита на неговото съдействие и подкрепа.

Кандидатът за кмет на Ямбол присъства на избирането на ръководство на групата на социалистите в Комитета на регионите и успя да уговори сътрудничество за Ямбол с Енрико Роси – ръководителят на административен регион Тоскана в Италия и Хуан Еспадас – кмет на испанския град Севиля.

Ямбол вече има нов приятел и в лицето на заместник-председателя на Европейския парламент унгарката с български произход Клара Добрев. Тя посрещна Катя Георгиева в кабинета си и разговаря с нея на прекрасен български език.

„Моята мечта за Ямбол  е да задържим и да върнем младите хора в него, тъй като в последните години и в Европа, и в България има демографски проблеми и младите хора мигрират към по-големи градове“, сподели пред зам.-председателя на Европейския парламент Катя Георгиева и допълни, че голямата й цел е Ямбол да има бъдеще на развиващ се областен град и регионален център.

Клара Добрев заяви, че в Европейския парламент социалистите се борят за европейски минимален доход. „Една от причините да съм ангажирана към тази програма е точно защото в Унгария 600-700 хиляди души емигрираха в Западна Европа заради ниски доходи. Ако успеем по някакъв начин да вдигнем нашите доходи в България, в Румъния, в Унгария, в Словакия, поне на ниво хората да могат нормално да живеят в собствените си страни, според мен много от нашите младежи, които са емигрирали, могат да се върнат“, каза зам.-председателят на Европейския парламент и уточни, че това е една от най-силните програми на европейските социалисти, която има смисъл точно заради градове като Ямбол.

Колие с извезана българска шевица на ямболската майсторка Татяна Йовчева подари Катя Георгиева на Клара Добрев с пожелание това да й напомня за България, където тя се е родила и е родината на нейния баща. 

Катя Георгиева проведе среща и с председателя на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Гарсия. Оказа се, че и тя е свързана с България – сестра й е омъжена за българин и е гостувала на неговото семейство в София.

Тя увери Катя Георгиева, че може да разчита на нейната подкрепа и ще й помага за Ямбол с каквото може.

В Европейския парламент е ясно, че трябва да има по-тясно взаимодействие с представители на регионалните и местните общности, защото те са по-близо до европейските граждани и познават техните проблеми, коментира визитата си в Брюксел Катя Георгиева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!