BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Местни избори 2019: АБВ представи акценти от предизборната си програма в Ямбол

     На акценти от предизборната програма на партия АБВ за местния вот в Ямбол, както и представяне на кандидата за кмет и на част от листата за общински съветници беше посветена пресконференцията, дадена днес, 3 октомври, от общинската организация. „От началото на предизборната кампания манипулативно се налага твърдението, че шансовете за успех са само на кандидатите на големите партии, че останалите участват само за излъчването на един или няколко общински съветници“, каза кандидатът за кмет на Ямбол от АБВ Йордан Милков. Той категорично заяви, че партията участва в изборите, за да излъчи кмета на Ямбол и посочи част от приоритетите, за които той ще работи, ако АБВ получи подкрепата и доверието на гражданите на Ямбол. На първо място това е смяна на утвърдения през последните 12 години модел на еднолично управление и реално участие на гражданите при формирането на местните политики, при реализирането им и контрола. Улесняването на достъпа им до услугите ще става чрез квартални административни офиси на общината.

      Приоритетно решаване проблемите на младите хора за оставането и връщането им в Ямбол; четиригодишно приоритетно развитие на образованието; безплатни детски градини; превръщане на Младежкия дом в общински младежки център са част от акцентите, насочени към младите хора.

     АВБ ще работи в местната власт за ефективно използване на средствата на данъкоплатците; да не се увеличават местните данъци и такси през следващите 4 години, вкл. такса смет; за община без корупция; за протекция на местния бизнес; за възстановяване символите на Ямбол и зоните за отдих.

     Сред акцентите от програмата на АБВ, даваща алтернатива за Ямбол, кандидатът за кмет и водач на листата за съветници Йордан Милков посочи още: преразглеждане на синята зона и изграждане на безплатни паркинги извън нея; оптимизиране на градския транспорт; намаление от 50 до 100 % на картите за пенсионери и ученици; благоустрояване на кварталите като приоритетни зони за въздействие – за 4 години по два квартала за благоустрояване; превръщането на военните имоти в нова зона за инвестиции; достъпно здравеопазване и образование.

    Йордан Милков подчерта, че от избора на гражданите на 27 октомври зависи дали това ще стане реалност след тази дата. Той призова: „Време е! С чест, достойнство и морал – за Ямбол! С номер 14 от бюлетините за кмет и общински съветници!“

    Представени бяха част от кандидатите за общински съветници, които присъстваха на пресконференцията: Драгомир Димитров – настоящ общински съветник, Атанас Христов, Таня Братанова, Иван Манолов, Николай Георгиев, Татяна Панайотова, Антоанета Константинова, Георги Бодуров и Александър Петров. От своя страна Драгомир Драганов, втори в листата, подчерта, че честта, достойнството и моралът са голяма отговорност, именно с този капитал кандидатите за общински съветници застават пред своите съграждани.

     Отправена беше покана към ямболци да присъстват на откриването на предизборната кампания на АБВ на 7 октомври, понеделник, в 18 часа, в Синия салон на читалище „Съгласие“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!