BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Международни награди за ученици на ПГ „Васил Левски“

Ямбол, 19.02.2021 г.

В деня на почит към своя патрон ученици на ПГ „Васил Левски” получиха международни награди от Италия. На кратка церемония бяха връчени отличията на  участниците в Проекта на Федерацията на италианските учители и Фондация „Марко и Алберто Иполито”.

Ямболската гимназия участва за четиринадесети път в конкурсите на проекта. Специалната награда за поезия на името на Катя Пангало „Подари ми една усмивка” получи Борислава Чорбаджийска от 12 Б клас. Останалите награди са специална грамота за разказ на Мирена Кацарова (випуск 2020 г.) и специалните отличия за фотографиите на Пламена Христова от 11 А, Никол Стоянова от 11Б, Живко Петков от 11 Б и Гергана Караденизова от 11 Г клас. Творбите на ямболските гимназисти са отличени сред конкурсните работи на ученици от девет държави.

Наградите връчи директорът на училището Донка Атанасова, която благодари на учениците, че отново са представили училището като територия на креативност и вдъхновение, където се провокира и подкрепя творческата изява на личността.

Проектните събития за 2020 г. на Федерацията на италианските учители и Фондация „Марко и Алберто Иполито” са подчинени на темата „Раста, променям се, съм”. Целта им е да накара младите хора да разберат развитието на различните етапи от живота, които включват физическо развитие, образователно и емоционално обучение, позовавайки се на примера за растенията: как семето се превръща в растение и расте и се трансформира в зависимост от вниманието и непрекъснатата грижа на стопанина, обогатявайки се с клони и листа и след това със скъпоценни плодове.

По същия начин се разгръща процесът на човешко раждане, растеж и съзряване. Осъзнаването и разсъждаването върху това е от изключителна важност за изграждането на личността. Всичко – чувствата и емоциите, принципите трябва да допринесат заедно с физическата трансформация за формирането на отговорни хора, способни да избират своето добро, собственото си щастие в хармония с растежа и общото благо на обществото, към което принадлежат.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!