BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

“Кристалната лира” на “Дианополис” бе представена на ямболската публика

Призът „Кристална лира“ за 2019 г. в категория камерни ансамбли, присъдена на Камерен оркестър „Дианополис“ от Съюза на музикалните и танцови дейци и Класик FM радио за ярки постижения в музикално-изпълнителското изкуство, бе официално представен и бурно аплодиран от ямболската публика днес, 10 ноември. Това стана при откриването на концерта „Есенни багри“, организиран от община Ямбол, общинско предприятие „Туризъм и култура“ и КО „Дианополис“ с концерт-майстор Красимира Султанова и главен художествен ръководител и диригент Константин Илиевски от 11.30 часа в Безистена.

Ваня Сулеменко, директор на ОП “Туризъм и култура“, благодари на всеки от оркестрантите, на концерт-майстора Красимира Султанова и маестро Илиевски за споделената чрез музиката емоция, „за това, че прославят името на Ямбол по този невероятно интелигентен и красив начин“. Тя определи оркестъра като „бижу в нашия град“ и му пожела да продължи да бъде вдъхновяван от подкрепата на ямболската публика, публиката от други градове и страни.

Гост-диригент на концерта „Есенни багри“ бе Григор Паликаров – щатен диригент в Националната опера и балет от 2000 г. до април 2019 г., трикратен носител на „Кристална лира“. Участва и неговата съпруга Цвета Паликарова – флейта, оркестрант-солист в Академичния симфоничен оркестър на НМА „Проф. П. Владигеров“-София. В програмата бяха включени произведения от Бах, Барток и Турина.

 

 

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!